top of page

Ulf Laurang

1957 - 2023

3. dan JKA

Minneord

Vi er med tungt hjerte nødt til å meddele at Ulf Laurang gikk bort den 1. november 2023, 67 år gammel, isitt eget hjem. Ulf har vært en bauta i Bærum Shotokan Karateklubb siden oppstarten for åtte år siden, og hans bidrag har vært uerstattelig.

 

Hans dedikasjon og entusiasme har hatt enorm betydning for alle i klubben, spesielt barn og unge. Utover hans engasjement i vår klubb, var Ulf også dypt involvert i JKA, klubbens forbund, hvor han tjente som et verdifullt medlem av styret.

Ulf delte en gang sin reise i karateverdenen med oss:

 

“Jeg startet med kampsport karate i begynnelsen av 70-tallet hos Wolgang Wedde i Oslo. Etter et par år der, flyttet jeg til Spania som ble mitt hjem de neste 10 årene. I Marbella trente jeg 3 år med del Blanco Sensei i Marbella.  

 

Jeg flyttet deretter til Italias hovedstad, Roma, hvor jeg begynte å trene i Kyoto Club Ostia under blant andre Sensei Yamada og Sensei Buratti under oppsyn av Sensei Shirai. Etter kort tid kjøpte jeg opp lokalet og klubben, og et par år senere startet jeg også opp to nye klubber, Centro Studi Karate Shotokan Lido di Ostia 1 og 2, noe som resulterte i trening hver eneste dag. Jeg engasjerte meg sterkt som trener for ungdommene i klubbene, og inngikk også en avtale med en av Italias politietater, Carabinieri, hvor vi bidro med kursing i både selvforsvar og ren karate.Videre engasjerte jeg meg mye i å få ulike forgreninger innen karate til å jobbe sammen, i stedet for mot hverandre. Resultatet av mitt og mange andres arbeid resulterte i at vi fikk bygget vårt eget nasjonale senter i Lido di Ostia, nemlig Palazzetto di Arti Marzial.

Jeg tok opp igjen treningen da jeg oppdaget Bærum Shotokan Karateklubb, og har hatt stor glede av å se den vokse, og ikke minst blomstre med mange dedikerte og hardt trenende barn i alle aldre. Gjennom mitt engasjement som instruktør i klubben, håpet jeg å kunne inspirere medlemmer til å både bli dyktige utøvere innen karate, men også ta med seg en viktig bagasje videre i livet med alt det positive som karate har å by på”

Ulf var mer enn bare karate. Hans store hjerte strakte seg langt utover dojoen, og han hadde et

brennende engasjement for de som trengte hjelp og støtte i nærmiljøet. Hans bortgang etterlater et tomrom som vil være vanskelig å fylle. Vi er evig takknemlige for alt han har gjort for klubben, og han vil for alltid bli husket som den inspirerende og omsorgsfulle personen han var.

 

Måtte hans minne leve videre i hjertene våre.

bottom of page