top of page
Image by Nathan Dumlao

VÅR HISTORIE


Klubben ble grunnlagt i 2015 av Christer Farstad som hadde sin karatebakgrunn fra Tønsberg karateklubb på 1980-tallet.  

 

Christer fikk med seg Andor Szell, en høyt merittert JKA utøver fra Ungarn, på laget og som var hovedinstruktør i klubbens første år

 

Vi var heldige som fikk et godt samarbeid med Ippon judoklubb på Bekkestua og kunne ønske velkommen til vår første trening i Ippons dojo på Nadderudhallen, den 20. august 2015.

Vi startet den første mini-gruppen i september 2015 – noe som viste seg å bli veldig populært og som har vært et tilbud hos oss siden.

12-14. februar 2016 hadde vi vår første Gasshuku, en treningsleir sammen med Oslo Budokwai, Stange Karateklubb og Sandefjord Karateklubb. Våre medlemmer tok sin første eksamen med Sensei José dos Santos, som da var hovedtrener for landslaget til JKA Norge.

Innen sommeren hadde vi vokst til over 50 medlemmer, og det ble høy tid for å se etter ett større treningslokale. Vi fant klubbhuset til IL Tyrving på Kadettangen, Sandvika, som så perfekt ut til å bli vår nye hoved-dojo. Vi startet treningen der den 15. august 2016. Vi beholdt også Nadderudhallen, hvor Sensei Ulf Laurang hjalp til med å undervise Mini- og juniorgrupper der.

Våren 2017 passerte vi 100 medlemmer!

Den neste milepælen for klubben var at vi fikk ny instruktør i Sensei Annicken Cornell.  Rundt henne har klubben fortsatt utviklingen av en bred og god instruktørkapasitet.

Dette bar frukter i form av fin medlemsvekst og vi sikret oss et permanent hjem i Gjønneshallen i 2020. Til tross for utfordringene med koronapandemien i 2020/21, så opprettholdt sin medlemsmasse i den vanskelige tiden.

I 2022 - 2023 er klubben i sterk fremgang igjen med stadig vekst i medlemsmassen. Vi er spesielt stolte av at BSK nå har begynt å gjøre seg bemerket også i konkurranser. Vi fikk våre første norgesmestere i 2022 og fulgte på med flere medaljer i 2023. Dette er også året hvor vi sendte våre første utøvere på konkurranser i utlandet. Konkurrerende utøvere har fått god coaching ved deltagelse på kretslag og i klubbens egen Elitegruppe. Vi er sikre på at dette bare er begynnelsen.

bottom of page